úterý 11. dubna 2017

Basic 001 model 09 - 2010


Tohle je takový malý důkaz, že zázraky se stále dějí. V lednu Věrka ve skupině na FB zveřejnila fotky z hračkářství u nich v Mnichově Hradišti. Jak z muzea - samé historické kousky, dnes už prakticky nesehnatelné. Mezi nimi i dvě Basic z roku 2010 a stále za původní cenu 500,- Kč. Sbírat panenky jsem začala, až už Basičky byly vesměs vyprodané. Přesto se mi tenkrát ještě podařilo ukořistit novou Tango a později z druhé ruky ještě některé další.

Z těchto bych brala hned obě dvě, ale Laru si chvilku přede mnou zamluvila Marťa. Aspoň ulehčila mému svědomí. A Diva se mi stejně líbila víc. Požádala jsem Věrku, jestli by ji pro mě nekoupila a neposlala mi ji. Byla moc ochotná a já samozřejmě nešetřila díky.

Když jsem ji konečně po dvou měsících okukování vybalila z krabice, docela mě překvapil silně natužený účes. Většinou kupuju panenky z druhé ruky a ty už mají vlásky umyté a rozčesané (někdy po dětech i zašmodrchané). Z těch mých nových zatím žádná tak silně natužený účes neměla.




Mám - nemám ji umýt? Nebude potom ten účes moc odstávat, jako panenkám, kterým se vlasy zastřihnou? Hledala jsem u ostatních sběratelů, jak se s tím vypořádali. Někteří měli po umytí špatné zkušenosti, jiní to raději neriskovali. Ale našla jsem i pár těch, kteří umyli a byli spokojení. I na fotkách panenky vypadaly dobře. A tak jsem to taky riskla. Na fotkách ten rozdíl před a po moc vidět není. Podařilo se mi zachovat účes takřka v původním tvaru. Takže já jsem spokojená. A nyní vás Ingrit provede mojí rozkvétající zahradou.





3 komentáře:

  1. Ja som ju naživo ešte stretla aj tú tvoju krátkovlasú černošku a aj černošku s dlhými vlasmi. Je krásna, ale nevzala som si ju. Rozhodla som sa muse telá nezbierať a nepreteľujem. Takže tak. Ale na tvojich fotkách je úžasná

    OdpovědětVymazat
  2. Srdečne gratulujem. Túto Divu mám skutočne veľmi rada. Ešte nedávno sa vyskytla aj u nás a Ľubo ju kúpil pre Hanneton http://barbie-hanneton.blog.cz/1612/barbie-basics-001-model-no-09-2010. Moja má ešte stále tie vlásky zatužené. Ešte Basics red target Mackie džínová má tak silne natužené vlásky, ale ani jednej ich asi umývať nebudem :-) Lara, ktorú spomínaš bola moja prvá Basics, prvá Lara a prvá Model Muse zároveň :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ingrit je krásná, gratuluji. Mezi kytičkami jí to moc sluší.:-)

    OdpovědětVymazat