úterý 27. května 2014

Nevěsta

Už jsem tu párkrát zmínila, že šití není zrovna moje parketa. Přesto jsem před mnoha lety ušila jedny šaty pro Bárbínku a ráda bych vám je ukázala.

Jedná se o svatební (nebo chcete-li i princeznovské) šatičky a původně byly určeny pro Jituščinu neznačkovou panenku. Naštěstí je obléknou i některé typy originál Mattelek.

Jako materiál jsem zvolila obyčejnou krajkovou bordurku, kterou jsem nastříhala na různě dlouhé proužky a zřasené je potom přišívala k sobě. Doplnila jsem ji bílými taftovými stuhami v pase a jako ramínka. Také spodnička je z nějakého zbytku široké taftové stuhy. Stuhy mají tu výhodu, že se nemusí moc začišťovat. Výsledkem jsem byla příjemně překapená. Šatičky jsou skutečně nádherné. Mně připomínají prvorepublikové večerní šaty, podobné můžeme vidět v některých filmech pro pamětníky. Ostatně posuďte sami! Předvede vám je Patricie. Jako doplňky jsem použila závoj od Iris, kytice je vlastně guma ze souboru Figgu.






3 komentáře:

  1. Šila jsem kdysi dceři na Barbíny jak divá. Na její první opravdickou Mattelku jsem jí taky ušila svatební šaty. Na spodničku se mi velice dobře osvědčil tyl. Taky ho nemusíš začišťovat a krásně ti podle toho jak moc ho nařasíš udělá krásnou krinolínu. Navíc když ho ještě přiškrobíš tak to pak už nemá vůbec chybu......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip. Já tyhle šila zhruba před 12 lety a zatím to nehodlám opakovat :D

      Vymazat
  2. Jitunko! To je ale nádhera a bábiku si vybrala skvele! Mám ju tiež a ten diadém v hlave z nej robí princeznú! Úžasné!

    OdpovědětVymazat