úterý 3. června 2014

Fantasy Tales Tea Party Kelly - 2004


Spolu s Danielem a Izabelou jsem v Aukru vydražila také malou panenku Kelly. Pojmenovala jsem ji Helenka podle hlavní hrdinky ze své kdysi oblíbené dětské knihy.

Helenka byla ze všech tří panenek v nejhorším stavu, zřejmě si s ní holčička nejvíce hrála. Šatičky měla umazané a na rukávech roztržené. Na hrudi původně měla nějakou ozdobu, ze které zbyla jen vlající nit. Svrchní sukénka je na cáry. Vlásky měla zacuchtané až hrůza. Než jsem ji mohla nafotit, musela se dát trošku dopořádku.

Helenka má světlounkou pleť a dlouhatánské jemné vlásky ozdobené stužkou, na dvou místech přišitou přímo k hlavičce. Vypadá jako nějaká princeznička. Těličko i hlavička jsou značeny rokem 1994. Chvíli mi to trvalo, ale už se mi podařilo i tuto panenku identifikovat. Vlastně jsem ji poznala jen podle mašličky ve vlasech, protože původní účes už dávno nemá a rozpuštěné jsou vlásky mnohem delší, což trošku mate. Zjistila jsem, že šatičky které má jsou skutečně její vlastní i když už dost poničené. Botičky jí chybí úplně.



Zdroj: http://kerria.pise.cz/244-helenka.html

2 komentáře:

  1. Toto sú tak nádherné bábiky :-) Srdečne gratulujem k bábike aj k identifikácii. Viem, koľko práce to dá, identifikovať bábiku, ktorá nie je v pôvodnom stave.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. V identifikaci začínám být docela dobrá. Jednak už se trošku orientuju i v tvářích panenek, hodně mi pomáhají Ľubovy katalogy. A poslední dobou i štěstí, protože tohle je v krátké době už druhá panenka, kterou jsem našla úplnou náhodou, když jsem se pokoušela určit nějakou jinou.

      Vymazat