úterý 16. prosince 2014

Neznámá - tvář Asha


Kristin jsem koupila především proto, abych rozšířila počet různých tváří v mé sbírce. Prodávající inzeroval, že hlavička je datovaná 1990. Výborně! Sice z fotky nebylo poznat, jestli je to Asha nebo Shani, Teresu jsem hned zavrhla - tu už celkem poznám. Ale ani jednu z těch dvou nemám, takže jsem to zkusila. Doma jsem potom podle fotek usoudila, že je to Asha a při pokusu ji identifikvat jsem zjistila, že tuto tvář mívaly často panenky Christie. No a tím jsem s identifikací také skončila. 

Kristin nejspíš patří do stejné série jako Madison. Má naprosto stejné tělíčko, vč. bílých kalhotek a namalovaných botiček. Jenže ani Madison se mi nikdy nepodařilo identifikovat. S největší pravděpodobností je to nějaká "Moje první..." panenka  - tato tělíčka Mattel užíval právě pro panenky určené nejmenším holčičkám. Jsou z pevnějšího plastu, celkově hladší a nemají žádné malé součásti (botičky), které by mohlo malé dítě spolknout. Jenže zkuste si zadat do googlu "moje první barbie"...

Přišla ke mě v růžových princeznovských šatech, které v žádném případě nemohou být její vlastní. Jsou jí totiž malé přes prsa. Já doma také moc velký výběr oblečků pro toto tělíčko nemám. Nakonec jsem jí vybrala jedny s fialovým vzorováním na sukýnce a kanýrech. Účes má takový divný, každý pramen jinak dlouhý. Vypadá to, jako ji někdo kreativně nůžkami doupravil. Ale na netu je spousta fotografií starších Christie a účes mají dost podobný, takže možná to tak fakt má být.




Kristin pro mě byla impulsem k prodeji Madison, kterou jsem vlastně držela jen kvůli tomu tělíčku. Je sice jinačí, než obyčejná tělíčka, ale zas tak úžasné ho neshledávám, abych ho musela mít ve více exemplářích a ještě k tomu s tváří GG. Ale než šla z domu, udělala jsem jim alespoň společné fotky na památku.


7 komentářů:

  1. A vieš, že mi je tej tvojej Madison trošku lúto? Mám rada tieto nežné GG tváričky. K Ashi ti srdečne gratulujem je to zaujímavá ojedinelá tvárička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se s ní taky dost těžko loučila. Ale zase se mi zdálo, že těch GG tvářiček mám strašně moc, ale stejně jsem dala pryč jen 2. A zrovna nedávno mi další 2 přibyly - takže počet zůstává zachován :D

      Vymazat
  2. Mohla by byť aj pretelená. Alebo by to mohla byť Moja prvá princezná Barbie AA.:) Je krásna.:) Shani je len 16, čiže je dosť ťažké na ňu natrafiť, tú tvár majú 4 Shani z vlastnej kolekcie, 2 Shani v Babrie kolekcii, 5 zberateľských, 1 Christie, Destiny Child Michelle a 3 Ashy z arickjek olekcie pre Toys R´Us (to je iná Asha ako kamoška Shani z jej kolekcie).

    OdpovědětVymazat
  3. Jestli myslíš tu v růžových šatičkách, tak tu mám také. Má ty "lepší" klouby v ramenou a náušničky s prstýnkem. Tahle nemůže vytáčet ruce do stran a nemá dírky v uších - takže omyl je vyloučený. Jinou "první barbie" s namalovanými střevíčky se mi zatím nedaří najít. Namalované střevíčky ještě měly Chic 2001, ale nepodařilo se mi ji najít ani mezi nimi.
    S těmi Shani jsi mě moc nepotěšil, ale co se dá dělat.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásna Asha, túto tváričku mám rada :-) Ale teda ju nepoznám :-( Asha je 1990 a telíčko je asi jedno z prvých TNT, čo je pre mňa trošku zvláštna kombinácia, takže tiež podobne ako Ľubo typujem pretelenie...no Shani je máličko a tie sa viac usmievajú (škeria sa) ako Asha (tá sa iba usmieva).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tato konkrétně pochází z USA, takže u nás se nemusela prodávat. Pokud já vím, tento typ tělíček se používal ještě v r. 2002 pro ty levnější panenky. S tímto tělíčkem vč. botiček byla i řada Chic z roku 2001, ale mezi nimi jsem ji nenašla, ani Madison. Takže by přetělená být nemusela.

      Vymazat
  5. To je tiež pravda :-) Ja viem, ktorú bábiku má asi Ľubo na mysli, ale neviem, lebo mi nesedí maľba. Táto vyzerá na niečo novšie než My first Barbie....ťažko povedať....

    OdpovědětVymazat