úterý 31. března 2015

Zimní móda

Když mi Nikky darovala panenku, chtěla jsem se jí nějak poděkovat. A jak jinak, než nějakým vlastnoručně vyrobeným oblečkem. Bohužel bylo jasné, že na Vánoce to nebude, protože doba předvánoční i předvelikonoční je vyhrazena tvorbě "na kšeft", aby bylo na další panenky. Ale mezi svátkama jsem už sedla a pomaloučku se pustila do díla. No a pak jsem ještě chvíli čekala, jestli nám napadne ten slibovaný sníh, abych si mohla udělat pár fotek na památku...

Bílý svetřík a čepici vám předvádí Shannen:



Růžový kabátek s kloboučkem si vybrala Shakira:



A pončo s čepicí zbylo na Rachel:



Ještě pár společných obrázků, pak už jen zabalit a odnést na poštu.




8 komentářů:

  1. Oblečky máš pěkně udělané, modelkám to sluší.Milada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miládko, děkuji, od tebe mě to obzvlášť těší, protože ty taky háčkuješ překrásné šaty.

      Vymazat
  2. Nádherné! Až ľutujem, že nemám ani jednu z tvojich modeliek. Som rada, že oblečky vidím na snehu. ĎAKUJEM Jitunko za ne moc moc moc moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky nemáš zač. Modelky jsem ani moc nevybírala, nechtělo se mi je celé převlékat, tak jsem vzala ty, co měly na sobě kalhoty.

      Vymazat
  3. Jitka ten pulovrik som obdivovala aj s čiapočkou u Nikki. Najviac ale pončo. kabátik ani pončo by som nevedela,možno pulovrik ale na ten by bol treba návod. tak až budeš mať niekedy čas - asi aj iní by to privítali prosím zverejni ho. Inak ja keď robím - a chcem niečo darovať - tak robím 2 verzie. Jednu si nechávam... tinka77

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tinko, s návody to není tak jednoduché, záleží na síle jehlic i příze. Dalo by se říct, že všeobecně platí pro panenky používat obojí co nejtenší, ale stejně je vždycky potřeba si udělat vzoreček a podle něj si vypočítat potřebný počet ok. U takových drobných věciček i 1 očko navíc udělá obrovský rozdíl.
      Svetřík je bezešvý, pletený na 5-ti jehlicích, v příslušné výšce jsou vloženy rukávy, které jsem si upletla napřed a odložila na pomocné jehlice. Dále postupným splétáním oček tvoříme raglán a na zbytku ok patent pro rolák. Vzdadu je asi do půli zad rozparek a zapínání na patentky.

      Já většinou udělám jen jeden kus. A když o něj přijdu (prodám, daruju...) tak si můžu vždycky udělat nový. Bílý svetřík si určitě časem udělám i pro sebe, pončo a kabátek taky, ale pravděpodobně v jiných barvách i s jinými vzorky.

      Vymazat