úterý 8. srpna 2017

Happy Holidays Barbie 1997


Panenky z 90. let jsou mezi sběrateli velmi oblíbené. Jedním z důvodů (možná hlavním) je to, že většina z nich v té době byli dětmi a panenky jim toto období připomínají. Já jsem dřívější ročník a v době mého dětství panenky Barbie nebyly u nás běžně dostupné, přesto ji pár holčiček mělo, většinou dovoz ze západních zemí. Já však mezi ně nepatřila. Tím pádem mi 90. nepřijdou ničím výjimečné, spíš naopak: většina panenek si je dost podobná - modrooká, platinová superstar. Mám sklony k tomu, kupovat panenky, které nějakým způsobem vyčnívají z průměru. V případě Superstar to může být i panenka s jinou barvou vlasů než je běžné, např. brunetka. Navíc, kdo by odolal tak nízké ceně! V tu samou dobu byla na prodej stejná panenka v prakticky stejném stavu za téměř trojnásobek ceny, za níž jsem ji pořídila já. Za takových podmínek se fakt těžko odolává!

Je ve výborném stavu, vlásky má jemné, tělíčko v pořádku, šatičky i šperky původní a jako nové... Jen botičkami si nebyla prodávající jistá, zda jsou origo její. Je jednou z těch, které se mi z edice Happy Holidays nejvíce líbí a donedávna jsem ji měla na seznamu panenek, které bych ráda ubytovala, pokud se naskytne příležitost a slušná cena. Není to přímo Whish-list - má jiný účel: Krotit mě v nákupech - vždycky, když se na něj podívám (hlavně jeho délku), tak si uvědomím, že musím šetřit nejen penězi, ale i místem, abych si mohla, pokud se naskytne příležitost, koupit raději nějakou panenku ze seznamu.

No nic, to byla taková malá odbočka. Pojďme na fotky:





4 komentáře:

  1. Veľmi krásna bábika a v dobrom stave. Nedivím sa, že si neodolala.

    OdpovědětVymazat
  2. Srdečne gratuluje, je naozaj nádherná a s hnedými vláskami aj ojedinelá. 90tky a 00lky sú veľmi obľúbená nielen kvôli nostalgii, aj kvôli tomu, že sa jedná o jedny z najkvalitnejších Barbie vôbec. Ani predtým ani potom sa už nerobili tak kvalitné bábiky Barbie hlavne, čo sa týka dĺžky a hustoty vlasov, presnosti maľby, nápadov v playline kolekciách, materiálov a vyhotovení šiat. V 90tych rokoch a skorých nultých rokoch tiež vznikli najviac populártne Mattel tváre: Mackie 1991, Teresa 1990, Shani 1990, Asha 1990, Lea/Kayla 2000 a to všetko tvorí popularitu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná, má nádherné vlásky.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. taky se mi moc líbí panenky 90. let, zvlášt tmavovlásky a proto tuhle mám :-)

    OdpovědětVymazat