úterý 11. února 2020

Vlajkosláva - Japonsko

Již od středověku je Japonsko známe i jako "země vycházejícího slunce". Toto synonymum mu dal cestovatel Marco Polo. Snad nikdo tedy nemá pochyby, co vlastně vlajka symbolizuje - přece právě vycházejcí (rudé) slunce. Krom toho i barvy nesou svou symboliku - bílá jako barva čistoty a čestnosti, červená upřímnost a nadšení. Vlajka se začala užívat kolem roku 1600 pro označení válečných lodí šogunů z rodu Tokugawa. Tato vlajka se potom v roce 1870 stala státní vlajkou Japonska.

Je docela fajn, že publikace článku vyšla přesně na státní svátek v Japonsku. 11. února si totiž připomínají mytologické založení Japonska. V tento den roku 660 před n.l. údajně nastoupil na trůn první císař Jimmu.

Šaty ve stylu japonské vlajky vznikly jednoduchým způsobem. Už dříve jsem měla uháčkované univerzální košilové šaty k nejrůznějšímu použití. Měli jste je možnost vidět už vícekrát. Tyto šaty mají rozstřižené rukávy, které se mohou buď spojit šněrováním a nebo mohou volně splývat jako závoje. Tím trochu vzdáleně připomínají japonské kimono. Tyto šaty jsem doplnila o pás (nebo  možná zástěrku) kruhového tvaru v červené barvě. Celkový japonský dojem jsem umocnila ozdobou do vlasů.






4 komentáře:

  1. Veľmi pekné a vybrala si aj vhodnú bábiku

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký nápad i ztvárnění. Moc se mi líbí poslední fotka.:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za informácie. Model sa mi veľmi páči, tiež chválim dobre zvolenú modelku.

    OdpovědětVymazat