úterý 7. července 2020

Vlajkosláva - USA

Před pár dny si Američané připomínali svůj největší svátek - Den Nezávislosti. 4.července 1776 vyhlásilo 13 amerických kolonií nezávislost na Anglii. Hodí se jej připomenout... A hodí se mi do projektu.

Ještě pár slov o americké vlajce: Vlajka má 13 vodorovných pruhů - 7 červených a 6 bílých, které symbolizují právě těch 13 kolonií. Tyto pruhy jsou na vlajce od jejiho počátku, tedy od vyhlášení nezávislosti. Obsah obdélníku se během let měnil, až se ustálil na modrém poli s bílými hvězdami. Hvězdy symbolizují aktuální počet států federace a jejich počet se během let měnil, až se v roce 1960 ustálil na současných padesáti. Ale kdo ví, jestli to tak bude i v budoucnu.

Šaty inspirované americkou vlajkou vám předvádí Lenka. Pochopitelně počet pruhů a hvězd nesouhlasí, bylo by moc pracné vypočítat počty řad tak, aby odpovídaly skutečné vlajce. A kdo ví, jestli by to bylo tak hezké - vždyť byste viděli jen polovinu.




3 komentáře:

  1. Pěkně zpracovaný nápad, šaty se ti povedly.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera :-) Aj keď počty možno nesedia, myslím, že je každému hneď jasné, čo majú šaty reprezentovať :-) Krásna bábika a super projekt :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný nápad i šaty. Počty nemusí souhlasit, všichni víme o co jde.

    OdpovědětVymazat