úterý 26. ledna 2021

Výstava panenek

Dosud jsem si nenašla čas, abych probrala tu spoustu fotek, které jsem nafotila na výstavě panenek, která proběhla v nedalekém regionálním muzeu už před dvěma lety. Jelikož to mám jen 7 km, tak jsem si to nemohla nechat ujít a šla se podívat - tedy přemluvila manžela, aby mě tam zavezl. Byly to realistické panenky a reborn miminka, které muzeu zapůjčila ze své sbírky paní Eva Cigánková ze Štěpánova. Dosud nikdy jsem tyto panenky na "živo" neviděla, vždycky jen fotky. Ale to se vůbec nedá srovnat. Byly nádherné, místy až děsivě realistické. Vypadají opravdu jako živé. Krásně nastrojené a naaranžované se spoustou doplňků. Manžel šel se mnou (abych dostala slevu) a netvářil se moc nadšeně, alespoň do té doby, než ty panenky uviděl. Sice nebyl tak nadšený jako já, ale prý se mu to docela líbilo.

Nafotila jsem toho opravdu hodně, ale ne všechno se povedlo, někde bylo špatné světlo, někde zavazely šňůry, zabraňující vstupu... Povybírala jsem ty nejpovedenější fotky, tak snad se vám budou líbit.










6 komentářů:

  1. Jsou krásné, jsou jako živá, malá miminka...

    OdpovědětVymazat
  2. Tie bábätká sú naozaj až desivo skutočné. Rada by som nejaké vidieť na živo, aj keď doma by som to asi mať nechcela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba někdy na viděnou :-D, stavíme muzeum :-D a těch výstav běží pořád dost, nyní také :-D. Evča

      Vymazat
  3. Eva má krásou sbírku panenek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou jsem na tohle narazila, takže děkuji :-D

      Vymazat
  4. Kdo by chtěl vidět více i lépe tuto starší výstavu, stačí vepsat do googlu novodobé umění v panenkách a najdete tam i novější výstavy :-D. Evča

    OdpovědětVymazat