úterý 11. března 2014

Cali Guy Blane

Felix ke mě přišel "v rouše Adamově". Už od okamžiku, kdy se mi podařilo ho identifikovat, bylo jasné, že časem dostane háčkovanou repliku svého původního oblečení. Konečně na ni tedy došlo.

Na šortky jsem použila oblíbenou melírovanou přízi, která by měla imitovat potisk. Aby imitace byla dokonalejší, chtěla jsem na ni ještě vyšít jednoduché palmy. Ale příze, kterou jsem použila se k tomu moc nehodila, vypadalo to strašně, tak jsem je zase vypárala. Pokus použít silnější vlněnou přízi dopadl taky otřesně, tak nakonec zůstaly tak. Pro triko jsem uháčkovala tři díly, které jsem nakonec sháčkovala bílou přízí. Titěrný obrázek delfína jsem prostě (jako obvykle) vynechala. V době, kdy jsem obleček tvořila, jsem nenašla na netu fotografii, jak by měl vypadat zezadu. I když se dalo předpokládat, že záda by měla být také červená, já se nakonec rozhodla pro jednodušší variantu a udělala je černá. Na fotografii, podle níž jsem tvořila byl stojáček kolem krku červený. Po dokončení modelu jsem viděla i fotografii s černým stojáčkem.






Pro porovnání jsem si dovolila vypůjčit obrázek od Mary, podle nějž jsem háčkovala. Druhý obrázek je vypůjčený od Luba, na něm je ten stojáček černý.


1 komentář: