úterý 27. ledna 2015

Buterfly Art Christie - 1999


Koncem listopadu jsem koupila větší sadu panenek. Přiznávám, byly dost drahé. Ale protože se mi podařilo většinu panenek identifikovat už podle fotky (po třech letech se ze mě pomalu stává znalec, nemyslíte?), tak jsem nemohla odolat. Jedna z panenek byla moje vysněná (na wish-list se ani nestihla zapsat) a 2 tmavé panenky (byť v té chvíli neidentifikované) se taky hodí, zvlášť když jich zatím mám tak málo. Jako další jsem rozpoznala Shakiru, kterou už mám a doufala, že tuto druhou se mi podaří dobře prodat. Ostatní byly nějaké Superstar a GG - ty jsem měla v úmyslu také obratem zase prodat. Kdo ví, třebas se mi nakonec vrátí většina vložených peněz a ty své cácorky budu mít "za hubičku". Navíc téměř všechny panenky měly své původní oblečení i když si je navzájem různě popřehazovaly.

Z celého toho balíku panenek jsem si nechala jen 4 kousky. Už jste měli možnost vidět Karolínku a Debbie, dnes vám představím Naomi. Na fotce v inzerátu měla nějakou blůzičku až ke krku, protože jinak bych ji hned poznala podle motýlka. Motýlková série se mi moc líbí a už dávno jsem si přála z ní nějakou panenku získat. Přání se plní zvláštními způsobem, že? Naomi má tvář Nichelle, tím jsem si opět rozšířila "sbírku tváří".

Všechny panenky byly hrané, ale kromě strašně zacuchaných vlásků, někdy až zplstnatělých neměly větší vady. Vlásky jsem pečlivě umyla, nanesla obrovskou vrstvu kondicionéru a nechala asi půl hodiny působit. Pak jsem je opatrně rozčesala a teprve potom opláchla. Péče se vyplatila, panenky jsou teď skoro jako nové. I Naomi krásně prokoukla, dokonce i ty varhánky na vlasech jsou ještě trochu patrné. Našla jsem jí její sukýnku. Podprsenku jsem však neměla, ale ... Tušíte správně: Ta, co má na sobě je moje vlastní dílko. A protože i originál je háčkovaný, je od pravé skoro k nerozeznání.








Edit:
Originál oblečení můžete vidět např. ZDE. Nevím, čím to je, ale pokaždé, když něco hledám, tak mi google dává jiné výsledky. Tuhle fotku jsem ještě neviděla, takže moje Naomi je pod sukýnkou naostro. Budu muset dodělat i gaťurky, aby byla komplet, ale nemám tušení jak vlastně mají vypadat. Takže budu ještě dál googlit...

6 komentářů:

  1. super tak sa ti podarilo dostať do zbierky ďalšiu vytúženú a pomerne vzácnu bábiku. Ešte by sa zišlo originál foto aby sme porovnali vydarený háčkovaný vršok tinka77

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za připomínku, doplnila jsem odkaz a zároveň zjistila, že má mít i gaťurky. Nevadí, dodělám časem...

      Vymazat
  2. Jitko, preveľká gratulácia. Táto bábika sa mi jakživ páčila, ako celá BA séria. Táto tvárička tiež v mojej zbierke zatiaľ chýba :-( Zrejme ju doplní Florida Vacation Christie :-) Lebo z BA sa mi viac páči Kira. Inak presne ten obrázok, na ktorý si dala odkaz mám už asi tak 2 roky stiahnutý v noťase.
    Bábika je krásna, vlásky si jej dala do super stavu a keby si nenapísala, že podprsenku si robila, tak si myslím, že je to originál. Priamo Christie bez sukničky som nenašla, ale celá séria vyzerá, že má len také jednoduché nohavičky rovnakej farby, ktoré sa na bokoch zaväzujú :-)
    https://www.google.sk/search?q=butterfly+art+christie&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=VmvIVLjvN4SyUcP3g5AP&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1137&bih=554&dpr=0.9#imgdii=_&imgrc=2kBo6C_mMkauCM%253A%3BG4w7p3F6MXZhJM%3Bhttp%253A%252F%252Fmlm-s2-p.mlstatic.com%252Fbarbie-teresa-christie-butterfly-art-coleccion-mattel-lote-20612-MLM20194516343_112014-F.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fgalleryhip.com%252Fbarbie-teresa-and-christie.html%3B900%3B1200

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to moc krásná série. Díky za odkaz, mě ho google zatajil. Žluté budou nejspíš úplně stejné. Kdybys někdy natrefila na "nudistku" tak klidně písni, já ti plavečky ráda udělám.

      Je zvláštní, že google dává na různých počítačích různé výsledky na úplně stejný dotaz. Všimla jsem si toho, když jsem měla PC v servisu a pár dní dělala vše u manžela a tam se mi nacházely úplně jiné obrázky než na mém počítači.

      Vymazat