úterý 10. listopadu 2015

Princezna a švadlenka 2004

Nedávno jsem koupila větší balík panenek - asi 50 ks. Bylo v něm asi 10 panenek o které jsem hodně stála a dalších cca 10 podle fotky zatím neidentifikovaných brunetek by se mi také mohlo hodit. Zhruba stejný počet (20) panenek jsem byla už při koupi rozhodnutá hned zase prodat. Po vybalení jsem to trošku přehodnotila a tak nakonec u mě zůstaly některé původně zamýšlené na prodej a naopak jsem vyřadila některé, které měly zůstat. A teď se nemůžu dočkat, až se s tímto větším nákupem pochlubím, proto jsem se rozhodla místo představování jednotlivých panenek začít sériemi nebo jejich částmi, kterých v tom balíku bylo hned několik a většinu jsem si nechala. Přišlo mi škoda dávat pryč některé GG, když už se stalo, že patří do série a navíc když byly tak laciné! Zrovna jako třebas tato:

z katalogu
Tvůrci pohádky se částečně nechali inspirovat Twainovým motivem Prince a chuďase. Hlavní hrdinky jsou si k nerozeznání podobné a díky tomu může dojít k záměně princezny za obyčejnou švadlenku z podhradí. Sama jsem jej dosud neviděla, takže nemůžu k němu nic moc říct, než co jsem se dočetla na internetu.

Ze série panenek se ke mě dostaly především hlavní hrdinky: Princezna Anneliese a její dvojnice švadlenka Erika. Dále je tu král Dominik a dvě zřejmě bezejmené malé princezničky.



Právě princeznu Anneliese jsem měla v úmyslu hned zase prodat a poměrně dlouho jsem se rozmýšlela. Je asi vůbec v nejhorším stavu z celého toho balíku nakoupených panenek. Nakonec jsem však její prodej odložila na některé příští kolo. Prostě jsem neodolala té jejich vzájemné podobě a chci si je alespoň na chvíli ponechat obě.



Ještě jsem si nafotila nějaké další skupinky...




Malé princezničky sice nemají své vlastní šatečky, půjčila jsem jim něco ze zásob. Ale určitě časem dostanou repliku.

Jednotlivé panenky vám samozřejmě představím i samostatně, ale butete muset být trpěliví. Při publikaci jeden článek týdně (víc jich opravdu nezvládám) je to práce tak na půl roku. Kromě panenek jsem také získala nějaké náhradní oblečky, které patří k této sérii - ty vám ukážu také později. Alespoň víte, na co se v budoucnu můžete těšit.

PS: Panenky, které jsou stále ještě na prodej najdete na Aukru.

9 komentářů:

  1. Jémine, tak to si neviem ani predstaviť taký balíček bábik :-) Ja som videla predajcovu ponuku, ale už tam vtedy mal len nejaké bábiky z 12 tancujúcich princezien, ktoré už mám :-) Pozerám, že Barbie princezná a švadlenka sa ti krásne rozrástli - Aneliese na fotkách nevyzerá v zlom stave a Erika je krásna a pozerám, že sa prikutálil aj princ Dominik :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli myslíš ten odkaz v článku, tak to je můj výprodej, máme s manželem jeden aukro-účet. Ty tančící princezny jsem si u tebe kontrolovala, tak vím, že už je máš a zřejmě v mnohem lepším stavu. Jinak bych ti nějakou z nich věnovala.
      Tančící princezny byly prakticky také celá série. Já si dvě vyměnila a ty ostatní doplnila, takže teď už mi chybí jen ta Ashlyn. Ale potřebují ještě dát trošku do pořádku. Já jsem nejdřív upravovala panenky určené k prodeji. A teprve teď se postupně věnuju těm "svým".

      Anneliese má hodně řídké vlásky a šatičky by potřebovaly vyprat, ale téměř se rozpadají, tak jsem je raději zatím nechala tak jak jsou, ať mám na památku fotky v původních šatech. Snažila jsem se fotit tak, aby to moc nebylo vidět.

      Vymazat
  2. No tak to ťa mám potom uloženú a ani o tom neviem :-D No áno, musím uznať, že mám síce všetky okrem dvojčatiek z druhej ruky, ale sú v peknom stave, hoci Blair sa tiež šaty dosť rozpadajú :-( Teraz mi pribudli tie tri malé, ale jedna nemá stojan a ako sama vieš, bez neho sa prakticky nedajú uložiť :-( Som nečakala také telíčko :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malé baletky mám také bez stojánku, ale mám vymyšlený náhradní - myslím, že by mohlo stačit vyvrtat do kousku dřeva správně širokou a hlubokou dírku.

      Vymazat
    2. To je super nápad :-) myslím, že to by šlo :-)

      Vymazat
  3. úžasné bábiky vyzerajú naozaj ako z rozprávky. Teším sa, že sa ti tak úžasne rozrastá zbierka tinka77

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, prosím vás kde se ještě dají sehnat tyhle panenky z kolekce princezna a švadlenka ? Prošla jsem snad všechny české bazaru i obchody a nikde nic :( děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas od času se v inzerátech objevují. Pokud o ně máte vážnější zájem, tak je potřeba inzerce pravidelně sledovat.

      Vymazat
    2. Ebay, Vinted

      Vymazat