úterý 4. října 2016

Moje první výstavka panenek

Dnes tu měl být další příspěvek k projektu "Barvy". Ale musel ustoupit. O víkendu jsem totiž byla na setkání členek Ženského klubu. Jako obvykle byl sraz spojený i s malou výstavkou našich prací. Letošní rok jsem toho moc neudělala, zaměřila jsem se spíše na tvorbu pro panenky. Ale na setkání jsem nechtěla přijet s prázdnou. Tak mě napadlo, vzít s sebou svoje cácorky.

Nikdy by mě nenapadlo, že připravit pár panenek na výstavku dá tolik práce. Původně jsem si myslela, že je jen obléknu a naskládám do krabice. Stojánky jsem jim vyrobila už před cca dvěma týdny. Jsou vyrobené z obyčejného plotového drátu, kterého jsme měli doma nějaký zbytek. Oproti jiným drátům má tu výhodu, že je potažený plastem, takže nerezne a nebude panenky špinit. Jenže já nejsem moc dobrá na podobné práce, navíc ten drát byl dost silný a špatně se ohýbal... Prostě každý ten stojánek je originál a při použití se musí ještě mírně doohýbat.

Stojánky byly nachystané. I některé panenky byly oblečené (obvykle do replik svých oblečků),  takže mohly bez problémů vyrazit do světa. Jenže zbývalo ještě spousta dalších oblečků. Chtěla jsem zároveň ukázat i různorodost panenek a snažila se tedy vybrat typově různé panenky. Víceméně se mi dařilo, ale bylo to náročné zkombinovat tváře, vlasy a správné tělíčko, kterému sednou šatičky.

Připraveny na cestu:


Pokud jsem dobře počítala, jelo se mnou celkem 36 panenek.
Obrázky z výstavy - ne všechny jsou moje, posbírala jsem je i od ostatních děvčat. Snad se nebudou zlobit, ale chtěla jsem vám tu ukázat panenky z různých pohledů a třebas i detaily, které někoho zaujaly.
















Moje fotografie jsou opatřeny logem blogu. Autory ostatních jsou Jitka, Janka, Van Vendy, Chudobka

Většinu oblečků jste mohli už vidět detailněji i na tomto blobu, i když některé si oblékly jiné panenky. Pár jich však ještě na svůj článek čeká...

6 komentářů:

  1. Nádhera :-) Muselo to byť super, môcť ukázať svoje práce a zároveň časť svojej zbierky :-) Krásne slečny si vybrala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi sa mi páči Ryan ako kominár. Je to veľká práca výstava bábik, ale podľa záujmu si videla, že oslovila. Ja som robila už tiež 2 výstavy bábik,/ okrem iných výstav/ ale maximálne tak 16-20 kusov. 36 tak to je naozaj dosť roboty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Viděla jsem fotky z tvých výstav panenek. Někdy mi bývá líto, že ty krásné panenky nevidí i ostatní. Uvažuju, že bych příští rok udělala malou výstavku i tady u nás.

      Vymazat
  3. Jitko, výstava se ti moc povedla, už jsem viděla pár fotek na jiných blozích. Nejvíc se mi líbí maličké panenky, jsou mé oblíbené.

    OdpovědětVymazat