středa 26. října 2016

Halloween

Někteří už možná víte, že jsme se s Adámkem nedávno pustili do výroby dekorací pro panenky. Protože se blíží Halloween, tak jsme vyráběli na toto téma. A dnes jsme nainstalovali malou výstavku. Jenom mě mrzí, že se mi nepodařilo sehnat nějaké vhodné pozadí, polička tedy musela zůstat bílá.


Zatím toho máme málo, takže aranžmá jsem doplnila papírovnou dýní, kterou jsme s Adámkem vyráběli už před pár lety, když se neurodily dýně. Pavouk visící shora je obyčejná pouťová hračka. Kolem jsou rozmístěny drobné hračky, většinou z kindervajíček. Měsíček tvoří reflexní přívěšek a přilepený je oboustrannou lepicí páskou - těch pár dní snad vydrží.


Jako čarodějnici jsem vybrala Jarmilku, která má zajímavé tmavé líčení. Šatičky vybíral Adámek, pochází od nějaké neznačkové panenky. Ohniště a kotlík vyráběl Adámek (samozřejmě s mou drobnou dopomocí) nedávno a návody najdete na jeho blogu. Ta podivná hmota v kotlíku je obyčejná gumička do vlasů, na kterou jsem náhodou včera narazila v obchodě. A abych nezapomněla: To, co drží panenka v ruce je opravdická kost - důkladně vyvařená!


Teprve dnes jsem dokončila černé šatičky a klobouk. Na obrázku to není moc vidět, ale jsou stejné, jaké dělávám všem malým panenkám. Háčkované stromečky v pozadí jste už několikrát viděli, používám je často k dotvoření nějaké scény. Dýně, opět háčkovaná, nikoliv však mnou - je to dárek od kamarádky. Ježurka z kindrvajíčka a muchomůrka pochází ze hry Smolíček pacholíček.

3 komentáře: