čtvrtek 14. listopadu 2013

Rok 2012

Z nového roku už jsme hezký kousek odkrojili a já se teprve teď dostala k bilancování své sbírky panenek. Začneme tam, kde jsme loni skončili - jak vypadala sbírka na začátku roku 2012:


 A pro srovnání stav ke konci roku:


Je tu 15 slečen, 2 kluci a 4 dětičky - celkem tedy 21 panenek. Na focení jsem všechny panenky oblékla do jejich původních šatiček, případně háčkovaných replik vlastní výroby. Těm, které vlastní šatičky nemají, jsem půjčila něco ze zásob a budu doufat, že se mi během letošního roku podaří vyšetřit čas na výrobu dalších replik.

Abyste nemuseli obrázky porovnávat a hledat novinky, nafotila jsem vám je samostatně:

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.htm



Ty dvě krajní jsou z druhé ruky a ty uprostřed jsou úplně nové. Všechny mou sbírku obohatily hned v několika směrech. Při jejich nákupu hrály velkou roli finance a já se musela rozhodovat mezi několika panenkami, které bych si chtěla pořídit. Snad na ty ostatní dojde někdy příště.

A teď trošku sonda do hloubky. Potěšitelné je, že poměr tváří GG versus jiné se téměř srovnal na 8 : 7 (loni jsem měla jen 3 panenky s jinou tváří). I když.... skutečný stav tváří GG je vlastně 9, ale jedna z nich je nová - se zavřenými ústy, proto jsem ji započítala mezi "ostatní".


Typy tváří zleva: GG se zavřenými ústy, Tereza, GG, Diva, Superstar, ? (Raquelle), Mackie. Z nich pouze Terezu mám ve dvou exemplářích, každou jiné velikosti. Ostatní tváře jsou v mé sbírce zatím unikátní. Zhruba posledních 20 let se vyrábí většina panenek s pootevřenými ústy. Proto není divu, že zatím stále většina panenek v mé sbírce má také pootevřená ústa. Jen 3 panenky mají pusu zavřenou.





Minulý rok v mé sbírce dominovala blond barva vlasů. Jen 3 panenky měly jinou,neblonďatou, hlavičku (tu nepřirozenou růžovou nepočítám), letos je to 8 : 6. Zatím stále ještě vedou blondýnky, tak uvidíme, co přinese tento rok.






Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html
Spoustu panenek jsem nakoupila "z druhé ruky" a pak hledala na internetu, co vlastně doma mám a jestli to náhodou není nějaká "vzácnost". Postupně se mi podařilo většinu těchto panenek identifikovat. Stále však zůstává 5 tajemných neznámých, o nichž nic nevím.


Stejně jako vloni jsem vybrala "elitu", tedy panenky, jichž si z nějakého důvodu nejvíce cením. Letos ji tvoří 8 panenek. Jak můžete vidět, tady jsou blondýnky v menšině.

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html


A jako protipól jsem si vyfotila panenky, o nichž se domnívám, že by měly mou sbírku opustit. Jak vidíte, všechny mají tvář GG. O vyřazení té vpravo (v oranžovém) uvažuju prakticky od okamžiku, kdy ke mě přišla. V Aukru byla totiž prodávána společně s nějakou jinou panenkou. Letos k tomu pravděpodobně dojde. S těmi dvěma zbývajícími asi ještě chvíli počkám, až se mi sbírka víc rozroste.


A víte, co je na této fotografii zajímavé? Ještě loni patřila panenka vlevo (v růžovém) do "elity", kvůli svému tělíčku s kloubovými pažemi. Letos jsem si koupila panenky typu fashionistas a tím pádem pro mě toto značně vyčvachtané tělíčko korunované GG tváří ztratilo svůj půvab. I když na druhou stranu... Kdyby to tělíčko šlo opravit, tak své rozhodnutí přehodnotím a ponechám si ji.roj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/284-rok-2012.html

Žádné komentáře:

Okomentovat